CO2 certificaten

Tastbaar, zichtbaar, lokaal en circulair.

Door de onttrekking van koolstof uit de atmosfeer en het permanent in de bodem opslaan een zeer concrete manier van CO2 opslag. Natuurlijk zijn er al mooie initiatieven op de markt in de zin van bomen aanplant in Zuid-Amerika of vernuftige emissiearme houtfornuisjes in Afrika. Maar wie garandeert ons dat die bomen niet over een paar jaar gekapt worden en dat die fornuizen gebruikt worden? Hoe effectief wordt uw geld in dergelijke projecten benut?

Met Greenwave Biochar kunt u met eigen ogen zien waar en wanneer de koolstof daadwerkelijk de bodem in gaat. Sterker nog u kunt/mag ook zelf de handen uit de mouwen steken. Dit is de ultieme manier van (indirecte) CO2 opslag. Eenmaal in de bodem krijg je het er niet meer uit en het blijft voor eeuwen intact.

De locaties zijn in de regio waardoor er meteen een "band" ontstaat met het betreffende perceel. Iedere keer dat u er langs rijdt of loopt kunt u met een goed gevoel terugkijken op uw actie.

Carbon Farming of Carbon Banking

Biochar mix is voor een agrariër een weliswaar lange termijn doch forse investering en niet iedere ondernemer kan zomaar even het gehele bouwland er mee voorzien. 

Ondernemers en particulieren met een milieuvriendelijke visie die daadwerkelijk iets willen doen maar nog niet weten hoe, zijn bij ons aan het goede adres.  

Om beide partijen te kunnen helpen biedt Greenwave Biochar uitkomst.  De agrariër koopt zijn bodemverbeteraar tegen een gereduceerd tarief en de ondernemer koopt de Carbon Credits oftewel het CO2-certificaat. De kosten worden fifty-fifty verdeeld.

Het certificaat, afgegeven per 1m3 Greenwave Biochar Mix en vertegenwoordigt 1 ton CO2, kost € 500,- en is inclusief productie- en transportkosten. 

(De CO2 uitstoot van productie en transport zijn gecompenseerd in de calculatie.)

Database participerende bedrijven/particulieren

We zijn op zoek naar gegadigden en leggen een databank aan om de gebieden in kaart te brengen en overzicht te houden.
Uw naam en actie wordt hier getoond. Wilt u liever anoniem blijven dan is dat geen probleem.

Wij zijn er klaar voor, u ook? Wilt u tot actie over gaan neem dan contact op via het contactformulier.