Aangenaam kennis te maken, ik ben Walter Veldman en ik ben gefascineerd door Biochar omdat het simpel maar heel effectief is. Enerzijds omdat het zoveel waarde heeft voor de bodem en de planten die daar in groeien en anderzijds vanwege het CO²-negatieve karakter van het productieproces. 

Inmiddels ben ik bijna tien jaar met wisselend succes aan het experimenteren geweest om tot een betrouwbare productiemethode te komen. Af en toe had ik wat last van "over-shoot" en trok ik dikke vette rookpluimen, of kreeg ik het proces niet op gang en meer dan eens verbrandde ik mijn handen of schroeide ik mijn haren weer eens deels weg en het restantje van de kuif kleurde dan lichtgeel. En geloof me, dat stinkt verschrikkelijk. Ja, er waren best wel momenten dat ik het experimenteren op wilde geven maar het bleef toch trekken. Te nat hout, fikse wind, regen, te dicht of te los gestapeld, te fijn of te dik materiaal, invallende duisternis, windrichting en nog veel meer factoren maakte het een hele uitdaging. Van lieverlede begon ik het door te krijgen en wist de verschillende parameters goed in te schatten. 

Sindsdien is het proces mooi stabiel en kan ik er werkelijk van genieten. Er rest voor mij nu nog één uitdaging en dat is de restwarmte benutten. Mijn doel is om de warmte om te zetten in elektriciteit vandaar de sinusgolf, het symbool voor wisselstroom, in het logo. Zwart is het nieuwe groen door de CO²-reductie en WaVe als het Engelse woord voor golf wat weer de eerste letters van mijn naam zijn. 

De plannen zijn er, nu de uitwerking en de financiering nog. 
To be continued...